Friday, January 23, 2009

2 in 1



Bukak peti ais kat ofis, kat tempat ais tu aku tengok ada beberapa biji limau cina. "Sapa letak limau kat tempat ais ni". "Aku", sahut kawan. "Tak beku ke nanti",? "Kalau beku rasa cam fresh oren la, best wooo",sahut kawan lagi. Bleh plak gitu?


19 comments:

  1. 1st time aku tau ni...boleh pakai ke idea kawan ko tu??agak ragu2 disitu ye hehehe

    ReplyDelete
  2. aku igt gambar apa la??

    awat tak nmpk mcm limau...

    ReplyDelete
  3. hahahaha...tak sangka plak ek limau boleh jadi oren kalau letak tempat beku..ni mesti cube nie hehe..

    ReplyDelete
  4. lilies,
    aku bkn AGAK2, tapi mmg ragu2.

    zonaku,
    camner nak kopek limau tu kalo jadi beku? cucuk straw trs sedut je,hahahaha.

    KTS,
    ko npk mcm ketul emas ke? ;D

    nrina,
    bleh cuba tem ry cina, limau byk kan.

    ReplyDelete
  5. Kalau dah terlampau banyak dpat limau free tu hulur2lah ke sini. Boleh jugak dimakan lepas penat main badminton.

    ReplyDelete
  6. nanti dia jadi ice blended ker nok???

    ReplyDelete
  7. salam...

    anak akak memang suka buat camtu... tak tau lar apa yang bestnya... yang pasti memang kena bebel...

    ReplyDelete
  8. bulih jadi ais krim mat kool tu wo... ha ha.

    ReplyDelete
  9. YB,
    ada ni simpan tuk YB,hahaha. Kulit limau ler,hahahhaha.

    Jah,
    mungkin kot :D

    lyn,
    nak kopek pun tak bleh, sjk wooo.

    tasik,
    mat kool mat kool kawanku,hahhaha.

    ReplyDelete
  10. sampai hati partner aku ni nak bagi kulit limau aje. Hampeh betul

    ReplyDelete
  11. eskrem mandarin....hmmmmm sedap dikunyah dengan kulit-kulitnya sekali.............

    ReplyDelete
  12. Juliet..

    oren ice blended satu.. buat best2 tau.. CNY nnie elok2 ler ko buat baik ngan aku nnti aku bg ko angpau kuliat oren nak??

    ReplyDelete
  13. tak pe nok.kira resipi barulah tu!

    ReplyDelete
  14. Sekadar ingat-mengingati.

    "Wahai Tuhan kami, berilah kami kebaikan di dunia dan kebaikan di akhirat, dan peliharalah kami dari azab neraka."
    (Surah Al-Baqarah, ayat 201)
    View Profile: Rantong

    ReplyDelete
  15. Memang boleh gitu. Kadang-kadang saya juga buat. Rasanya macam jus oren segar dan ada tekstur aiskrim gitu :)

    Salam.

    ReplyDelete
  16. kalau dah beku ape plak fresh oren..ice cream oren lah

    ReplyDelete