Wednesday, June 9, 2010

JEBAT! Mengapa harus sengketa?


" Jebat".

"Tidak!"

"Mengapa?"

"Tak boleh!"

"Kenapa?"

"Carilah nama yang elok-elok sikit".

Dan akhirnya, Ahmad Jebat bertukar nama Ahmad Khalis Amril Bin Mohd Hafiz Hafifi.

Semua tersenyum puas hati. Tahniah buat Uncle Musa yang sangat teruja dapat menimang cucu pertama.

Kts, aku nak pengsan sebenarnya hari tu bila dapat tau dorang letak nama JEBAT, adakah jiwa kurang seni ? :P



15 comments:

  1. samelah kiter kurang seni..sbb aku pun rsenye terus pengsan kalau letak nama anak aku jebat...hehehhe..

    ReplyDelete
  2. kalu letak nama tamingsari?

    ReplyDelete
  3. kak ngah..degawan tuh kan jahat..hahahha...
    tapi mesti lagi kelakar kalo letak pak pandir...

    pe2pun..kalau nak letak nama anak..biarlah nama yg ada maksud yg baik..
    so...
    ok la kalo ko terkezut or tak berseni..
    at least..khalis ada makna yang baik..

    ReplyDelete
  4. laaaaaaaaaaaaaaaaaaa.. sudah tukar kaaaa??


    .
    .


    aku ttp nak pggl dia jebat.. hihihi

    ReplyDelete
  5. jebat?
    aku ada junior nama mat budiman...mmg budiman budaknya tem tu :)

    ReplyDelete
  6. Dulu masa ckLah dapat anak lelaki, cklah nak bubuh nama Ahmad Bestari.


    Pak Zahan tak setuju.
    Macam-macam alasan dia.
    Akhirnya, dia cadangkan Nabil, yang bermaksud 'bijak' (sinonim kepada Bestari)

    Macam-macam alasan dia sebut..


    Kecuali satu alasan..

    'Ahmad Bestari tu x pakwe ckLah yang ke 11'. Muehehe..

    ReplyDelete
  7. Salam Juliet....

    Alahaiiiii, comelnya baby Khalis ni.

    Pilih nama yg baik2 utk anak2 nanti sbb itulah doa utk mereka.

    Utk 2nd baby aku, aku dah arrange nama dia. Insya Allah, aku tunggu k`lahiran nanti.

    :)

    ReplyDelete
  8. Jebat ok apaaaa...
    Lekiu pelik lah sikit...

    ReplyDelete
  9. muger2 jadi anak yg solehh.. aminn

    ReplyDelete
  10. damak wey... damak! klasik gila. hehehe...


    .

    ReplyDelete
  11. asleenda,
    marilah kita sama2 pengsan,hahahha

    jah,
    ganas tak jadik budak tu nanti?

    kakngah,
    takut beb terbyg muka degawan tu,hahahhahaha

    izzah,
    nama yg elok2 kan banyak :P

    kts,
    kalo ko panggil jebat mau kena amuk ngan atuknya :P

    ReplyDelete
  12. lilies,
    nama pelik camtu payah nak lupa

    cklah,
    nama nabil sangat kena dgn orgnya :P

    ReplyDelete
  13. zonaku,
    nama bebudak sekarang panjang2 ye

    zyma,
    prepare siang2, bila keluar je terus buleh panggil :P

    dr,
    rasa gagah je bila sebut jebatkan :P

    enme,
    aminnnnn

    tasek,
    seriau wehhh,hahahaha

    ReplyDelete