Tuesday, June 29, 2010

Ada yg dah dapat, tapi aku belum....


Gambar diatas menunjukkan 2 keping not RM50. Terdapat 1 perbezaan pada not ini, iaitu 1 not RM50 ada gambar bendera Malaysia dan tertulis angka 50, dan 1 not lagi tiada gambar bendera dan angka 50 itu.

Apa yang aku nak ceritakan ialah, seorang kawan beritahu aku dia bawak not RM50 yang ada gambar bendera itu ke Bank Negara dan pihak bank telah memberinya RM100 sebagai tukaran kerana not yang ada gambar bendera itu dikatakan istimewa. Tapi kawan aku buat keje ni pada tahun lepas, tahun ni taktaulah sama ada Bank Negara terima lagi atau tak.

Setelah dengar cerita dia aku pun balik rumah dan cari not RM50 yang masih berbaki, maklumlah hujung bulan gini not RM1 yang banyak,ehehehehe. Dapatlah 2 keping, esok aku nak cuba nasib kat Bank Negara, kalau betul dapat bolehlah buat isi minyak skuter untuk setahun tu.

Cepat periksa duit korang, dan jom kita pakat ramai2 serbu bank. Ingat! hanya di Bank Negara tau, jangan korang terjah bank lain pulak, kena hamun nanti sendiri tanggung.

"Apasal gambar blur sangat nih?". Errr...mintak maaf, henpon mengalamai kemusykilan untuk memfoto, :P

20 comments:

  1. kalau bawak duit sambil pegang bendera lagi banyak kut tukarnya.

    ReplyDelete
  2. ko biar betik juliet. Aku jumpa 3 note 50 yg ada bendera tu.

    Ko tolong tukarkan utk aku boleh tak? Nanti aku bagilah upah duit minyak skuter.

    Kalau ko nak call aku dulu pun boleh. Minta no hp aku dari kts. Serius ni.

    ReplyDelete
  3. iyer???
    alamak.. aku baru je kuarkan 20 keping not 50 utk byr hutang piutang. la ni... tggl sekeping je. malangnya xder cop bendera.
    rugi!

    ReplyDelete
  4. kalu ade lambang negara world cup tentu lagi tinggi nilainya.hehe


    p/s: psstt.. kalu betul menjadi,nnt update yer.aku tgh cuba lukis gambar bendera yg dimaksudkan tu kat not RM1. bleh kan? haha

    ReplyDelete
  5. woh...
    jap aku pi check purse..

    ReplyDelete
  6. alahai rugila saya...takde duit rm.

    ReplyDelete
  7. errrr...ujung2 bulan ni mmg tak de not sekeping 50..sekian...wakakakka...

    ReplyDelete
  8. not 50 aku sumer aku dah agih2kan kpd yang berkenaan...
    yang ada kat aku tinggal 2 keping versi lama plak tuh...'
    hampeh jer...
    ko dah selamat tuko ker blom?

    ReplyDelete
  9. kalau simpan lagi 10 tahun...
    lagi berharga kot....
    boleh beli skuter baru tu...

    ReplyDelete
  10. cantik duitnya, saya belum dapat

    ReplyDelete
  11. aku ada note rm50 nie.. hahaha tapi dah bertahun xguna.. kot nak p tukar pun jauh sgt hehehehe asyik guna note 20 pound jek.. hahaha.. klu dpt rm100 jgn lupe belanje aku tau ;)

    ReplyDelete
  12. err.. alamak! tak jumpa aar not rm50..

    .
    .


    rm1 takleh ke??

    hihihi.. kena tunggu 5hb baru boleh tgk .. alahai.. lmbtnya nak dpt gaji :P

    ReplyDelete
  13. aih macam ni pun ada.pakcik kaya pakcik kaya

    ReplyDelete
  14. penat aku tunggu jawapan ko siang tadi. Inilah problem kalau ko tak 'kerja' selepas time ofis.

    Aku takut aku terpakai duit yg 3 keping tu huhuhu

    ReplyDelete
  15. sungguh ke nih....? ko dh pi tukar ke blom nih....?



    .

    ReplyDelete
  16. One,
    hahaha,mungkin kot

    Yb,
    mana sempat nak gi bank negara, nak suruh bos buang keje,hahaha

    kakngah,
    banyak sungguh hutang ko :P

    penyu,
    suruh sya tolong lukis sekali,hahahaha

    ReplyDelete
  17. lilies,
    amacam, ada ker? ehehehe

    cikguzue,
    lain kali balik sini boleh cuba :P

    asleenda,
    ingat aku je takde not 50, kasik sep sikit,hahahha

    izzah,
    belum gi lagi.

    drsinga,
    skuter baru? ermmm,ai like :P

    ReplyDelete
  18. maksu,
    gaji nanti dapatlah tu

    iina,
    simpan sebagai kenangan :P

    kts,
    ko mintak ngan bos nak yg ada bendera je tau :P

    wan,
    jom kita kaya sama2 :P

    yb,
    masuk dalam frame,hahahahha

    tasek,
    mengikut sumber2 yg dipercayai betul,aku belum buat lagi.

    ReplyDelete
  19. not RM50 yg baru ke yg ada jalur gemilang tuh?

    ReplyDelete
  20. xyah g tukar..it's only rumours :p bley tgk kt link nih..
    http://thestar.com.my/news/story.asp?sec=nation&file=/2010/6/2/nation/6376356

    ReplyDelete