Monday, September 28, 2009

Ziarah raya

Raya di KL biasa saja, tetamu yang datang berkunjung pun hanya beberapa orang. KL agak sunyi tapi raya kedua dan ketiga jalan raya sesak juga.

Raya 1 - kena duduk rumah, tolong mak layan tetamunya, tetamu aku, yilekkkkk, tarak.

Raya 2 - masih di rumah, tapi dah plan macam2 ngan kengkawan.

Raya 3 - mulakan langkah ke Wangsa Walk, orang Wangsa Maju beruntung sebab banyak tempat shopping, aku tumpang tuah mereka saja :D Banyak kedai yang belum bukak lagi, saja cuci mata dan cuci poket. Singgah pulak ke Jusco AU, lepak2 kat Laksa Shack. Kts makan laksa Sarawak dengan rakus sekali, macam orang tak makan sebulan, ngeri aku tengok.

Raya 4 - merayau-rayau pulak ke Bandar Utama, singgah ke OU, makan burger king, besar gila burger dia, sendat perut. Member ajak nonton Jin Notti, layan je. Pusing sana sini rembat satu henbeg murah,shopping raya gak namanya tu.:D Singgah Big Apple pekena donut kegemaran Kts. Harus naik kilo nih.

Raya 5 - ke Jusco Au lagi, pegi GNC beli makanan kesihatan, pusing-pusing. Pegi makan Croissant Tuna kat Dunkin Donut Carrefour Wangsa Maju, huh, jauh sungguh perjalanan.

Nak berziarah ke rumah kawan2 dorang semua baru balik dari kampung semalam, jadi berziarahlah ke shopping kompleks dulu.

24 comments:

  1. .....pergi bersiap-siap. Lepas Maghrib ckLah datang ambik kau. Kita pi beraya rumah Syah dan KTS.


    Pakai baju tema pink tawwwww....

    ReplyDelete
  2. kemain ko berjalan raya ye..
    psssttt.....


    time ko pi sana sini tu kalo landing tgh2 jln ada kete hon x?

    ReplyDelete
  3. mujur tak pegi zoo negara sekali...

    ReplyDelete
  4. Julietchun.....

    Ku dtg utk m`ziarahi mu. Tolong sediakan kuih2 raya utk daku ye.
    Huhuhuuuu.....

    :)

    ReplyDelete
  5. ape kata kamu buat open hse...leh r dalai dtg menjamu selera...hehehhe....

    ReplyDelete
  6. Raya sakan ek Juliet - stadium negara tak pi? ... :P

    Puasa enam jangan lupa. Lepas tu raya enam pula!

    Salam :)

    ReplyDelete
  7. Beraya sakan betul ko ye. Meh sini jalan rumah kakpah..

    ReplyDelete
  8. sungguh moden plak rasanya raya nieh...bila baca word OU, Wangsa Maju:)

    Camne agaknye beraya kat kl ye....yang sha nampak kat sini kseronokan berjalan...hmm...kalau sha mesti gumbira:)

    ReplyDelete
  9. ooohh, raya ala key ell ler ni :)

    ReplyDelete
  10. penuh xtvt
    raya sakan ler jugak nih

    ReplyDelete
  11. asal raya je tgk wayang. asal raya je tgk wayang...


    mmg stail org x balik kpg suka tgk wayang time raya ye? sama dgn adik aku

    ReplyDelete
  12. oooooooooo... ngeri aku ko nmpk...
    ngeri ko????
    siap jilat mangkuk laksa lagi...

    hikkssssss

    ReplyDelete
  13. kekekeke...

    kts mmg akan naik kilo nih, muehehee!

    ReplyDelete
  14. julietchun,

    nape pusing2 tang tu - pusing2 tang tu... kesiannnn dia, tapi ... sedap tak rasa laksa sarawak tu... rasa cam nak cobak pulak... hehe

    ReplyDelete
  15. Bila aku baca...aku dapati yg kts tu asyik makan je...yg ko tukang temankan dia makan...kira ko ni mesti tak naik kilo raya nih!

    ReplyDelete
  16. klu tau ko tak raye cam org lain, aku angkut ko blik kg aku skali ari tuh...
    behhh oooo raye kt kg...:)

    juliet, aku org setapak pun tmpang untung bleh shopping bnyk tmpt kt wangsa maju tuh...huhuhu...

    ReplyDelete
  17. kehkehkeh!! sonok gak wey raya kt soping kompleks..

    ReplyDelete
  18. he...23x bro pulak..??

    raya 1,2,3 -duk umah je
    raya 4 - koje
    raya 5,6,7,8 dok rumah je

    out of topic--> if tapak tgn gatai2 tue... mkne ade penyakit kat tgn tue..so kne g hospital n potong tgn tue he...23x

    www.broframestone.com

    ReplyDelete
  19. banyak betul shopping complek ko redah raya2 yer.

    tak risau nak sekilo dua ke asyik2 makan fast food tu.

    ReplyDelete
  20. cklah,
    pakai gaun kaler pink buleh?hahahha

    lilies,
    kalo aku landing tgh jln bleh jd cam pilem KL Menjerit,hehehe

    OneZ,
    ingat nak pegi gak tapi kasi can kengkawan dlm tu rehat

    Zyma,
    jgn lupa duit raya utk daku yer :D

    dalia,
    tak larat nak buat opn hse, tetamu yg dtg ni pun tak terlayan,hehehe

    BR,
    mmg niat nak puasa 6 ni :D

    kakpah,
    ajak2 ayam ke atau ajak2 kucing?hahahaha

    sha,
    alah bisa tegal biasa :D

    maksu,
    raya di mana pun sama kan :D

    ita,
    mujur shopping komplek bukak,hahahaha

    jaja,
    aku nak ikut ko blk kg ko tak bagi, abis camner?huhuhu

    kts,
    sib baik tak telan mangkuk tu,kakakaka

    konpius,
    betul,anda bijak :D

    alis,
    hrp jgn berjangkit sudahlah :D

    izan,
    sedap juga, cubalah.

    tasek,
    bestkan, selesa je.

    DUN,
    naik juge tapi taklah seteruk kts,hahahaha

    asleenda,
    best beb wangsa walk tu, jom kita :D

    kakngah,
    satu hari nanti ko akan rasa :D

    cikguoden,
    tak sempat

    bro,
    cepatnya keje, rajin sungguh.

    ReplyDelete
  21. izman,
    tu je tempat yg bukak tem raya,hehehehhe.

    ReplyDelete