Friday, September 11, 2009

Azab Sengsara

Semalam aku ingat adik yang beli kuih untuk berbuka, jadi aku relax2 saja dirumah. Rupanya adik ingat aku yang beli, jadi dia pun tak singgah ke param. Jadi kami berbuka puasa dengan kurma dan ini saja :

Kacang rebus pemberian jiran


Dan minum air teh halia yang ayah beli di kedai mamak

Lepas tu makan nasi dengan sambal telur. Masa nak solat maghrib perut asyik memulas dan asyik nak terkeluar angin saja. Mungkin akibat penangan kacang rebus dan teh halia yang dah sebati dalam perut. Nak solat pun payah, rasa macam tak khusyuk.

Masa sahur pagi tadi pun perut masih buat hal,nak makan pun tak lalu. Mak kesian tengok aku, pagi tadi dia cakap hari ni nak masak daging goreng ngan kacang panjang,yuhuuu,sedap.







25 comments:

  1. kacang panjang pun anginnn tuhhh ...

    'selamat' lagi la arini ... hehe

    mak tak masak ke smlm?

    ReplyDelete
  2. heh heh.... alahai, nah, minyak hangin :)

    ReplyDelete
  3. Padan la smlm asik bau telor busuk jek..

    ko ke yg kentut??

    ReplyDelete
  4. kesiaaan tupai tu....

    hi..hi...hi...

    ReplyDelete
  5. apa kata ko straight je puasa sampai esok...

    ReplyDelete
  6. eloklah tuh sebab keluar angin.. daripada tak dapat keluar langsung lagik parah wakakakakah.. tulah lain kali makan ajak2 ler orang buka sama.. mesti meriah dengan potluck.. takyah sesusah beli hehehe

    ReplyDelete
  7. hehehehee... keletihan tupai tu posa kan.. cute jer...

    errr.. motif?

    ReplyDelete
  8. mujur la jugak ada benda nak dimakan. tak la sampai kena masuk tv Bersamamu

    ReplyDelete
  9. Julietchun...

    Sabar la. Kurangkan makan di bulan puasa pun ada manfaatnya.
    Yg penting kita masih dpt menikmati makanan utk berbuka puasa biarpun simple2 je kan.

    ReplyDelete
  10. Tupai tu pun buat yoga jugak :D

    Moga perut dah baik.

    Salam Juliet :)

    ReplyDelete
  11. syukur dgn ape yg ada...:)
    nape tupai tu?? cian dia..

    ReplyDelete
  12. nok.. perut ko berangin pus-pus lg ke???

    ReplyDelete
  13. hoohhh....pakai minyak angin laaa...mungkin mase tuh baru kuar angin (adakah sha terlambat membuat komen di posting ini?)

    ReplyDelete
  14. hehe.. patut macam naik hangin je..

    ReplyDelete
  15. waduh byk sian die ek.... udah lepas2 nie jgn nk ingat2 je... kne gak beli same2 huhu

    cam bro mmg beli je pe yg nk deibeli..coz yg pasti bro sorg je yg kerap ke bazar..if xhabis leh makan mase sahur..xpun wat lauk untuk berbuka hario esoknye

    maaf lambat reply komen kamu kat blog bro.. bz sikit lately.. kat sinie bro paste komen2 yg bro balas

    out 1--> agaknya xde org nk beli no 999 as no ekor... xde ong la...

    out 2--> peh berdebar2 ek bace tajuk entry... waduh xde pe2 la.. tajuk je bikin suspen..cerita tetap santai gitew huhuu

    sabo2... jgn salahkan line internet..salahkan network kat situ he...23x kne setting kot baru ok huhuhu

    out 3--> waduh... cam nie pun ade ek... enth dwi sex kot...mne2 pun leh masuk kot he...23x (leh ke cam tue)

    ReplyDelete
  16. Julietchun....

    Sila dtg amik KAD RAYA kat blog aku tau.

    Take care. :)

    ReplyDelete
  17. Untung ko ye...suma mak masakkan...sekali sekala ko tawarkan diri la masak pulak...tak pe...jgn memalu...bio tak sedap asal tak angin!

    ReplyDelete
  18. ada gak hikmah bbuka gn kacang..heh

    ReplyDelete
  19. lain kali masak la sendri

    kacang pjg pun angin..
    tak khusyuk lg ler ko nak solat nyuliet

    ReplyDelete
  20. razif,
    smlm mak ttp dapur,hahahaa

    tasik,
    megi sgt syiokkkk

    maksu,
    myk angin cap kapak?

    lilies,
    ermmmm,mungkin,hahahha

    YB,
    credit abis,kikiki

    yan,
    jauhnya sampai kesana bau,hahaha

    cklah,
    dia dok tgu durian gugur

    shimi,
    mau melepek.

    iina,
    ada org sampai kena jmp doktor sbb tak kentut kan,hahaha

    zonaku,
    tupai=aku,buleh?

    onez,
    syukur.

    zyma,
    org lain berbulan tak mkn kan,syukur

    BR,
    hahaha, tupai tu penat menari poco2

    dalia,
    teringat saudara kita kat palestin,iraq,indonesia kan.

    kakngah,
    segala angin ada beb,hahaha

    jaja,
    muka pun dah mcm telur,kekeke

    sha,
    anda belum terlambat

    kakpah,
    sbb terlebih angin :D

    bro,
    kena bagi giliran baru sng

    zyma,
    tenkiu fren

    DUN,
    sll gak msak, masak air la,kakakaka

    intan,
    mmg byk hikmahnya,hahahaha

    ita,
    sapu myk angin byk2 :D

    ReplyDelete