Friday, August 16, 2013

Tepi kain sendiri


Ayah selalu pesan pada kami, kunci kereta atau kunci rumah mesti ada 2 set atau lebih.

Boleh kata selalu dia tanya kami pasal ni.

Dan kami selalu dapat tazkirah percuma kalau ada yang hilang kunci kereta atau kunci rumah.

Semalam kan, masa balik kerja, ayah panggil saya.

Dia bisik, remote kereta dia rosak, dia tak boleh pegi masjid sebab kereta berkunci.

Saya cakap, gunalah remote lagi satu, sebab saya tau ayah ada 2 kunci macam kami semua.

Dan, dengan muka yang selamba, ayah jawab, "sebenarnya ayah ada satu kunci je".

Hahhhhhhhhhh!!!!!

Teruknya ayah saya. :D




18 comments:

  1. hehehe..

    ikut apa yang dia cakap, jangan ikut apa yg dia lakukan..ok?

    ReplyDelete
  2. samalah... macam kalau kita sakit, bapak bising suruh cepat g klinik/hospital... tapi kalau dia sakit nak suruh ke klinik / hospital memang takla

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, kadang2 puas kita berleter pun dia buat dono jek

      Delete
  3. bahasa skrg.. kan dah kantoi ahaks.. Biasalah org tua akan nasihat.. soal dia buat atau tidak lain kira.. apa kata ko tolong buatkan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang aku lah yg panggil pomen dan bawak gi bengkel :D

      Delete
  4. Kunci lamborghini ke ferrari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kunci kancil sajok,hahahahahha

      Delete
    2. duplicate remote atau tukar alarm terus?

      Delete
  5. kunci je dia pesan kena ada dua..
    remote tak payah..

    ReplyDelete
  6. Ayah ni, tak talk the talk pun.
    tak walk the walk pun.

    huhu..

    pst... Juliet. simpan tau rahsia ayah ni. malu ayah karang kalau org lain tau.

    ReplyDelete
  7. Hehe... selamat hari raya wak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya

      lamanya tak bersiaran :D

      Delete
  8. Hehehe... kelakar!

    Salam Aidilfitri, Juliet... maaf zahir dan batin :)

    ReplyDelete