Tuesday, December 21, 2010

Hidup tak selalunya indah

Malam. Gelap. Pekat. Likat.
Diluar hujan lebat.

Aku resah gelisah.
Kalih kiri salah, kalih kanan salah.

Raba kiri salah, raba kanan salah.
Argghh!!! Aku takut, aku takut.

Aku pandang dia.
Cuba memohon simpatinya.
Tapi malam yang gelap, pekat, likat, jadi penghalangnya.

"Kenapa nampak gelisah je?", akhirnya dia bersuara.

"Kenapa saya rasa seat ni panas? Macam duduk atas tungku panas".

"Hahahahahahhaha", dia ketawa.

Aku pandang matanya.
Tapi malam yang gelap,pekat,likat masih jadi penghalangnya.

"Mesti U tertekan button temperature. Seat Bentley ni buleh adjust temperaturenya".

Lalu dia menekan satu butang saja dan aku boleh duduk dengan selesa.

MALU?  Itu belakang cerita.

Aku lupa nak tanya dia boleh tak letak button temperature kat seat skuter.

17 comments:

  1. hahaha..xpe la semua org ada peristiwa yg memalukan

    ReplyDelete
  2. hehehehe.. kalau time sesejuk cam aku kat sini.. amatlah berguna nak panaskan seat tuh.. ini aku selalu buat tiap kali masuk keta aku.. tak tahan ooo sejuk hehehe ;)

    Kim salam ngan bentley tuh ekkk (keta bukan tuan dia)..aku baru jek nampak 1 minggu lepas ;)

    ReplyDelete
  3. kereta saya.. boleh diturun-naikkan seatnya sahaja...
    kesian..
    eh..
    sekian..

    ReplyDelete
  4. wah... ko telah berboipren dgn AC ni jam yek juliet...?



    .

    ReplyDelete
  5. hooooo..... sit aku berkeupayaan dibasahkan jer....

    iman najwa kencing

    ReplyDelete
  6. patutlah ibu lepas bersalin suka naik bentley bila berpantang. err..ko baru bersalin ke? hehe

    ReplyDelete
  7. be be be be be..

    bently...?


    tergagap-gagap nak sebut...

    ReplyDelete
  8. hihihi, ni mesti x baca manual ni

    ReplyDelete
  9. hamizah,
    malu mengajar kita lebih berhati2 lain kali :P

    lilies,
    seatnya 2 sajok beb,hahhaha

    ReplyDelete
  10. cklah,
    baik cikgu :P

    iina,
    kereta mesia ku takde butang itu :C

    ReplyDelete
  11. dr.singa,
    kereta saya seatnya hanya buleh ditolak depan belakang saja, lagiii kesian,hahahhahaha

    ReplyDelete
  12. manje,
    comel? malu ai tau,hahahaha

    tasek,
    ramalanmu salah belaka :P

    ReplyDelete
  13. pn.konpius,
    nakal iman ye :P

    penyu,
    ye, bersalin kulit,kekekeke

    ReplyDelete
  14. azrina,
    berlatih lagi ye :P

    maksu,
    sesekali dapat tumpang orang :P

    ReplyDelete