Friday, September 24, 2010

Tengok jam...lamanya

Pagi tadi sarapan dengan nasi goreng mak dan teh halia mamak.
MAK dan MAMAK adalah 2 orang yang berbeza ya :P
Berbeza dari segi rupa dan bahasa :P
Tapi, dua-dua aku suka sebab masakan mereka memang power.
Errr...tapi ada orang kata mamak letak spender dalam periuk belanga sebagai petua
untuk berniaga, eeeiiiiiiiiiiiiii,betul ke?




Sebab pagi makan berat, kononnya tengah hari makan yang ringan saja
Kuih raya sebekas aku pulun sensorang ditemani secawan air mineral.
Mulanya ok je, perut dah biasa puasa kan.
Tapi, masuk pukul 3, badan rasa nak melayang, pening pun datang.
Jam ni tak bergerak ke?
Tak sabar nak balik makan nih..
Mak! Mak! Masak apa?

21 comments:

  1. mak masak air....







    hehehheheheheee........

    ReplyDelete
  2. masak air dan rebus telur aje hehehe

    ReplyDelete
  3. Kalau lapar ko datanglah rumah aku malam ni. Emak Adam masak mee bandung. Mesti sedap walaupun aku tak masukkan spender hehehe

    psst - seriously, jomlah datang rumah aku malam ni. Ajak kts sekali.

    ReplyDelete
  4. waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......





    sedapnya mee rebus!

    ReplyDelete
  5. ko ni spoil betul lah..apasal ko ingatkan aku pasal spender dlm gulai mamak tu..aku dah lame tau...wakakakkaka..
    .
    .
    xpe..boleh order mee goreng mamak kan..tak guna gulai pun..hehhehe..

    ReplyDelete
  6. Kita makan kat kedai jelah ari nie?? wakakakakah.. aku tolg jawabkan boleh??

    ReplyDelete
  7. masukkan spender?? patutlah sedap. nak cuba lah.hehe

    ReplyDelete
  8. anak emak ghupernyerrr.. ehehe

    ReplyDelete
  9. huih cantu sekali ke petuanya..geli tekak weh..

    ReplyDelete
  10. Salam Juliet....

    Hihihihihi, kesian ko, Yang.
    Better ko bawa bekal makanan sendiri ke pjbt. Aku dari dulu hingga dewasa kini, aku bawa bekal makanan sendiri ke tempat keje.
    Serious !! Jimat duit. Makanan pula ada di depan mata...makan je bila rasa lapar.

    Aku bawa air (air suam) dlm botol 1.5L (2 botol) utk aku seorg.

    Hihihihihihi....

    :)

    ReplyDelete
  11. Laaaa.....mak tunggu kau masak laaahhhh. Kau tak masak ke?

    ReplyDelete
  12. sebab ituulllaaaaaaah kita memang tak ke kedai mamak..

    heeeeee....

    ReplyDelete
  13. ada org jual jagung rebus pun letak sepender tau!
    tp, aku xtaula sepender sape..
    superman pny kot!

    ReplyDelete
  14. Salam..eeeeee...betul ker tu..??uwekkk...ish, janganlah gitu..aku selalu lepak kat kedai mamak time lunch..pasal dekat ofis, senang nak balik..

    ReplyDelete
  15. zonaku,
    masak iar nak buat air teh,errmmm,sedap

    yb,
    rebus telur makan ngan kicap,pehhhh :P

    yb,
    wah! mee bandung muar? telan liur je :P

    ReplyDelete
  16. zonaku,
    rumah yb mee bandung la, tang mana dtg mee rebus? ehehehehe

    asleenda,
    mcm2 citer psl masakan mamak, tapi aku tgk selalu penuh org :P

    ReplyDelete
  17. iina,
    makan kat kedai tapi mak byr buleh aje,kekeke

    penyu,
    hahaha, ko jgn, gelap hati anak beranak :P

    en.me,
    anak bapak juga :p

    ReplyDelete
  18. hamizah,
    byk kes dah dgr gini caranya

    zyma,
    byk minum air kulit pun ctk kan :P

    cklah,
    errr..mak tunggulah sampai tahun depan,ekekeekek

    ReplyDelete
  19. tasek,
    kebulur aku nih,jgnlah gitu :P

    azrina,
    betul ke dorang buat gitu? patutlah sedap semcm :P

    kakngah,
    ni lagi pendedahan yg mengejutkan

    tulip,
    tak semua.

    ReplyDelete
  20. Nantilah kalau ko dan zonaku nak datang aku minta emak Adam buat mee rebus pulak. Mee rebus dia pun power.

    ReplyDelete