Thursday, July 1, 2010

Mambo..ramai2 kita menari








MAMBOooooo...ramai-ramai kita menari,yayaya
Jangan ingat susah dan sunyi,yayayaya

Ye, makanan diatas namanya Mambo, akan keluar di pasaran tak lama lagi.
Bukan! Bukan makanan ringan, tapi ianya adalah jejari roti yang disalut dengan pelbagai perisa.
Mambo ni sama kilang dengan roti High 5. Tapi aku rasa macam makanan ringan gaklah, cuba dulu baru tahu.

Jangan-jangan Mambo ni roti yang tak habis dijual, dorang proses buat makanan macam ni. Eh! Tak baik tabur fitnah,berdosa ok. 

Kalau dah ada kat pasaran nanti korang beli dan letaklah Mambo dalam kategori makanan apa ye, lain lidah lain rasanya. Yang pasti kanak2 pasti suka, mak dan ayah kanak2 pun aku agak suka jugak.

Selamat mencuba resepi akak hari ni, jejari mambo berperisa keju ataupun bbq :P





27 comments:

  1. tetibe aku tingat lagu mambo number 5...

    ReplyDelete
  2. akan keluar di pasaran mana weiyhhh??

    kang aku duk tggu2, rupanya kuar kat pasaran korea.

    hampeh :P

    ReplyDelete
  3. knp batu nak keluar kat pasaran...
    dah masuk dulu dalam mulut dan perut ko?

    macam cekedis jer aku tengok...
    bukan ke?
    ?

    ReplyDelete
  4. ko x nk bg sampel ker?????

    ke ini sampel y ko dah tibai sepuasnya?

    ReplyDelete
  5. dah lame tak makan roti keluaran High 5 selepas 'kejadian' ittewww...hehehhe...
    .
    .
    errrrr..tp mambo ni bleh kottttttt....hahhaaha..

    ReplyDelete
  6. wah.. bagusnie.. raya nie tolong pos utk aku ok.. leh aku buat kuih raya hehehe

    ReplyDelete
  7. Salam Juliet....

    Kene beli nihhhh.....kasi Aiyip si Debab makan MAMBoooo....

    Huhuhuhuhu....

    :)

    ReplyDelete
  8. kat minimart kat bawah tempat aku tinggal ni ade jual.ari tu aku suh Qariena beli tapi dia tak berkenan.tak tau pasai apa.dia berkenan super rings jugak.huhu

    ReplyDelete
  9. aku singgah petronas beli air2 diorang kasi free...
    laki aku singgah 7e pun dpt gak free...

    tapi 1 pun tak bukak2 lagi...
    sedap tak weih?
    dah banyak paket aku simpan kat dapor tu

    ReplyDelete
  10. kuek mambooooooo!!!!!
    'aku jumpa seorang nona...baju kebaya.....'
    jom karokkkk!!!

    ReplyDelete
  11. sedap ni makan mambo sambil tengok bola.

    ReplyDelete
  12. kakngah,
    lama tak dengar lagu tu kan

    ReplyDelete
  13. kts,
    aku rasa pasaran afrika sempena world cup, err..ko tau ke world cup tu apa?

    ReplyDelete
  14. izzah,
    bentuknya lebih kurang cekedis tapi bahan utamanya roti

    zonaku,
    sampel2 tak mainlah,kekeke

    asleenda,
    kejadian yg memalukan tu ke? err...tetibe rasa semacam pulak :P

    ReplyDelete
  15. iina,
    aku hantar by hand buleh ke? ehehehe

    ReplyDelete
  16. zyma,
    jgn bagi makan banyak2, kang makin debab :P

    penyu,
    kakjuliet pun suka super ring, meh sep sikit qariena :P

    ReplyDelete
  17. lilies,
    ko dapat free? kalo taknak bagi aku :P

    hamizah,
    lebih kurang makanan ringan,cubalah.

    ReplyDelete
  18. drsinga,
    karok dimana tu? boleh,boleh.

    kakpah,
    berebut sama faris,eheehhe

    ReplyDelete
  19. mambo..aik mcm makanan ringan pun ada

    ReplyDelete
  20. ko kerja kilang high5 ke yang...?


    .

    ReplyDelete
  21. wan,
    adik beradik makanan ringan nih

    tasek,
    tidaklah,saja tolong promo :P

    ReplyDelete
  22. Aku syak mereka dah nak ambil ko jadi duta mamboo ni tapi bila baca ayat ko yg ini:

    Jangan-jangan Mambo ni roti yang tak habis dijual, dorang proses buat makanan macam ni.

    terus kansel hahaha

    ReplyDelete
  23. Resepi akak?




    Banyak le kau punya resepi...ha...ha...ha...

    ReplyDelete
  24. krup krap krup krap.. ahaks

    ReplyDelete
  25. wah..biskut baru..nampak sedap..

    ReplyDelete
  26. bos ada kat opis arini ek? tulah sbb ko tak boleh nak blogging sgt hehehe

    ReplyDelete