Thursday, February 25, 2010

Tolak? Terima?

" U pegi open house rumah bos besar esok?".

"Malaslah, bukan boleh makan pun, mesti dia panggil katering cina".

"Tapi bos besar suruh I ajak U, dia tak jemput semua orang tau, dia pilih2 saja".

"Saya ada hal, nantilah saya bagi jawapan".

1jam kemudian.

"Juliet, I nak ajak U datang open house rumah I esok, pukul 7 malam. U datang ye, kalau tak tau jalan I suruh orang datang ambik U", bos paling besar.

Ah! Macam mana ni, bila bos paling besar yang datang jemput sendiri susah pulak nak cakap tak mahu, tak boleh atau perkataan lain yang sewaktu dengannya. Nampaknya esok terpaksalah juga menggagahkan kaki ni mencari rumah bos paling besar yang tersergam indah di pinggir bandar Kuala Lumpur tu.

Dan dengan harapan bos paling besar akan bagi aku angpow paling besar juga bersesuaian dengan hari besarnya itu.

23 comments:

  1. hhhehe...sblum pegi tu ko mkn la kenyang2..senang ble diorg offer suh mkn, ko ckp ko dh kenyang..hehhe..

    tp ble diorg offer angpow jgn plak ko ckp tak nk ye juliet..huhu...

    ReplyDelete
  2. bos paling bear tu berbadan besar gak ke...

    ReplyDelete
  3. eh.. koje kosong hrtu ada lg x??
    ada can aku ngase gak thn dpn.. kehkehkeh!!!

    ReplyDelete
  4. makan besarlah ko esok ya?

    Kalau dpt ang pau besar jgn lupa belanja aku tau

    ReplyDelete
  5. terima je mana yang boleh diterima.

    ReplyDelete
  6. julietchun,

    inilar satu2 perkara yg plng k zan ni x gemar.... dilema.

    bab makan paling cerewet jika bersangkutan dengan rmh lain dari org melayu. mereka kata halal... boleh makan ... sayur2an... tapi bkn x tau klu diikutkan 2 kopitiam aje yang benar2 halal mengikut akhbar .... selebihnya masakan campur arak... mana halalnya.... fining2... x mo citer lagi lah...

    ReplyDelete
  7. rezeki jgn ditolak.ko pergi je,dan jgn makan kalu ko was². pahtu bila balik, call la aku ajak belanje makan kat kepsi ke pija ke mekdi ke guna duit angpow tu.aku no hal punyer.haha

    ReplyDelete
  8. wooo!
    betol2 beso angpau tuh kak :P


    pastikan anda makan satay ayam jugak yer :)

    ReplyDelete
  9. tak pegi karang bos la pulak. Kalau pegi statusnya diragukan. ishk! dilema sungguh.

    Tengok gambar ko tu, memang ko akan bawak banyak tu kalau nak pi shopping...

    harap2 angpow ko banyak tu juga..

    ReplyDelete
  10. Dah jemput pergi jelah.. pergi bkn utk makan.. pergi utk gembirakan hati tuan rumah..

    Kdg2 konsep menziarah nie ramai org silap anggap semua ingat nak makan jek hehehe.. aku ye konsep senang.. pergi jek.. paling utama datang.. makan sikit2 buat alas perut.. pastu leh balik cepat.. takdelah nak melangut lelama kat rumah org.. tuan rumah happy.. hati kita pun happy.. InsyAllah mesti ko pun happy bila pergi.. nie klu awal2 dah xhappy.. aku jamin 200% mesti xhappy bila ko p sana ;)

    Aku selalu gak dpt undangan kekwn mat saleh.. keluar mkn ngan kwn2 aku yg bkn islam.. no problem pun.. aku enjoy gila sebab niat utk gembirakan hati tuan rumah dan moga nnti hati aku juga happy.. ;)

    ReplyDelete
  11. julietchun
    p nanti pakai baju merah tau...
    pasati big boss suka....

    ReplyDelete
  12. kalau aku, aku pergi.... tak makan pun tader hal... :)


    .

    ReplyDelete
  13. bape angpow ko dpt malan tadi??

    hahahaha :P

    ReplyDelete
  14. Kat mana kau sorok tabung ang pau tu Juliet?

    ReplyDelete
  15. Kat sini ko kata bos paling besor...kat rumah kembar siam ko tulis bos kecik...errr...kembor siam ko tu dengan bos beso ko tu setara ke dua tara ke atau berapa taranya...

    ReplyDelete
  16. asleenda,
    harus makan dulu :P

    asleenda,
    takde hadiah la, tunggu bln 10 nantilah,hahahah

    kakpah,
    mmg badannya paling besar

    kakngah,
    ada bangla dah masuk,hahahah

    yb,
    makan kecik tapi angpow besar

    One,
    rezeki jgn ditolak

    ReplyDelete
  17. izan,
    saya mmg cpt was2 bab mkn ni

    penyu,
    aku tak mkn fasfud,hahaha

    alis,
    ada satay ayam ke? :P

    shimi,
    duit angpow masuk asb :P

    iina,
    tak elok tolak jemputan org kan

    sakura,
    cheongsam merah terbelah sampai peha,hehehehe

    cklah,
    slm maulidur rasul juga,hrp belum terlambat.

    azani,
    slm, terima kasih sudi singgah.

    tasek,
    aku pegi nak dpt angpow,kekekeke

    ibusinga,
    kena bawak henbeg beso ni

    kts,
    adelah, mana buleh cakap kang ko nak pinjam

    nrina,
    ade :P

    cklah,
    kat rumpun bambu,hehehe

    DUN,
    bertara2. :P

    lelaki,
    tak bukak lagi :P

    ReplyDelete