Friday, October 23, 2009

Huapp! Huapp!

Aku temankan akak tido sebab abang ipar outstation semalam dan hari minggu baru balik. Tido dengan bayi sangat mengujakan. Aku lasak tapi anak buah aku ni lagi lasak, tak padan baru umur 6 bulan. Mujur aku tak tertindih dia. Pukul 12 malam mata dia masih terkelip-kelip, sedangkan aku dah rasa mamai dan melayang di udara.


Sebelum tido aku dah sediakan semua keperluan dia kat tepi. 2 botol susu dan tin susunya. Anak buah aku minum susu Novalac AC kerana dia mengalami kembung perut yang agak kronik tak macam bayi biasa. Setelah dirujuk kepada doktor, dia dinasihatkan diberi minum susu ini dan ternyata susu ini sangat sesuai dan dia sudah jarang mengalami kembung perut.



Lampai pakai buangnya juga aku letak dekat tepi, senang nak capai.
4-5kali juga aku terbangun semalam bila dengar dia menangis, dan aku tolong kakak buatkan susu dan tukar lampin. Akibatnya hari ni di ofis aku asyik menguap tak berenti,rasa macam ada batu bergayut kat kelopak mata, nak bukak besar2 pun dah tak buleh. Ada 2 malam lagi sebelum abang ipar balik, ohhh....mujur esok tak keje.

22 comments:

  1. juliet nangis pulak la macam baby...

    ReplyDelete
  2. Pandaaaaaaai auntie Juliet ni....

    ReplyDelete
  3. training nok.. training..
    persediaan awal penting.

    ReplyDelete
  4. ha...gaya dah ada tu..
    blehla ajak aku makan nasi minyak ko kan..

    ReplyDelete
  5. satu jek aku nak pesan practise make you perfect wakakakah...

    ReplyDelete
  6. untung sapa-sapa dpt ko, dah byk pengalaman..
    ha..ha...

    ReplyDelete
  7. xpe. trening tu. nanti2 sng la.

    ReplyDelete
  8. Wahhhhh Juliet Sayang....

    Bagus....bagus. Ko dah train diri ko sendiri buat susu budak, tukar lampin budak. Siapa ekkkk bakal MIL ko ye,Sayang??? Aku kenal tak??
    Ko pasti menjadi menantu yg tersayang nanti kalau ko berjaya buat semua mende nih....

    :)

    ReplyDelete
  9. salam...hah!!! macam nilah baru boleh buat menantu siap training lagi cuma tunggu orang datang sarungkan cincin jer... gaya seorang ibu mitahli dah ada tu..

    ReplyDelete
  10. kena praktis kurang2 sebulan baru perfect. Nanti bila kau dah ada anak sendiri senang. Malam2 kau buleh buat susu dan tukar lampin dengan mata pejam je.

    ReplyDelete
  11. cik juliet...baru tau ye susah payah seorg ibu menjaga dan mengasuh anak sejak bayi hingga dewasa, itu baru pengalaman semalaman cik juliet kan

    ReplyDelete
  12. Mahal susu tu! Nasib baiklah Adam minum susu ibu hehehe

    ReplyDelete
  13. Aku rasa baby tu tak lasak mana. Ko tu yg lasak giler sampai nak tertindih baby.

    ReplyDelete
  14. itulah cabarannye..anak aku dulu siap tonyoh bontot dia yg ada popo kat muke aku..suruh aku tukarlah tu tapi dgn cara yg amat melampau hehe..
    nasib baik dia baby lagi..kalau dah besar ni..dah lama aku terajang haha..

    ReplyDelete
  15. Wah, tabeklah Juliet! Dah buat persediaan awal. Ini bakal ibu mithali! ;)

    Salam :)

    ReplyDelete
  16. Buat pertama kalinya baru aku sedar yang ko ni dah layak bergelar ibu...

    ReplyDelete
  17. sabar...sabar... mmg gituler dugaannya :)

    ReplyDelete
  18. ellleeeeeeeeeeehhhh...
    ko tak tido ngan baby pun, ko selalu menguap...
    huap huapp!!

    takyah nak salahkan baby yg tak bersalah itu...


    hahahaha

    ReplyDelete
  19. nie dah kira kursus kahwin gak nie..huhu, sijil nanti suruh akak kluarkan..

    ReplyDelete
  20. alahai...
    baguslah dah pandai berjaga malam utk buat susu & tukar lampin.
    Maknanya tak lama lagi sampailah seru....

    ReplyDelete
  21. Err... ada dua botol tu.. satu lagi untuk Juliet ke ? waakakaa...

    Eloklah berlatih awal-awal.. Esok2 tak la kekok nanti, hihi...

    ReplyDelete
  22. One,
    tak sanggup bang,hahaha

    cklah,
    terima kasih atas pujian itu

    kakngah,
    gigih ni,hahahha

    lilies,
    skang pun bleh belanja ko mkn nasi myk

    iina,
    sesekali rajin ler prektis

    shimi,
    tetibe aku rasa melayang2,hahahaha

    jaja,
    aku upah bibik weh,hahaha

    zyma,
    harap begitulah,amin

    naz,
    sarung cincin sendiri tak buleh ke???

    kakpah,
    mata pejam? terror tuh

    kenari,
    teringat mak dulu2 pakai kain lampin, lagi penat.

    YB,
    susu ibu yg terbaik :D

    YB,
    setakat jatuh katil tu dah biasa,hahahaha

    nrina,
    ganas tu

    BR,
    slm rampai.
    jauh lagi utk capai taraf ibu mithali tu :D

    DUN,
    aku dah lama bergelar ibu...ibu saudara,hahaha

    maksu,
    tgh sabarlah ni :P

    kts,
    aku menguap sbb ko menguap

    kalong,
    amin,mudah mudahan

    kaktie,
    sesekali hisap susu dlm botol sedap gak,hahahaa

    ReplyDelete