Friday, May 15, 2009

Hilang kabus nampaklah ia

Ini kisah sedihku dan seorang kawan.

"Julietttt, dia dah tak ada, dah tak adaaaa".

"Errr,mengucap,sabar,sapa yg tak ada? Nenek ko ye?" (sbb nenek dia dah lama uzur)

"Bkn nenek akulah, kereta aku yg dah tak ada",huwaa,huwaaa.

"Kereta ko pegi mana?"

"Hilang!hilang! kereta aku dah hilang".

"Ko kat mana sekarang ni?"

"Tempat aku paking biasa la, Lrt Setiawangsa,dah puas aku pusing,dah puas aku tanya orang tapi takde".huwaaa,huwaaa.

"Bukan semalam ko cakap nak paking kat Taman Melati arini sebab ada hal kat sana lepas abih keje?"

"Errr...errrrr, ha'ah la, pagi tadi aku paking sana,"hahahahahahahahhahahaa.

"CEHHHHHH".

27 comments:

  1. bole plak kawan ko tu lupa mcm tu skali... dasat weh!

    ReplyDelete
  2. tanya dia...rumah tau tak kat mana.

    ReplyDelete
  3. hahahah. aku pun salu gak centu kekadang...

    ReplyDelete
  4. wakakakah.. tapi aku pun penah kena.. parking level lain kat midvalley.. udah ler banyak wing.. rupanya level bawah.. dekats ejam gak carik keta.. tapi kwn ko lagik dahsyat.. parking tmpt lain.. dia p tempat lain.. nasib baik dia tepon ko.. idak sampai tahun depan dia meraung tak jumpa keta.. hehehe

    ReplyDelete
  5. hal ni biasa terjadi, kebiasan membuat kita lupa.

    ReplyDelete
  6. wahahaha~
    wat saspen je~
    tgh kelam kabut la tu..
    biasanye kalau dh kelam kabut, akal lambat berfikir...er...saya je kot~

    ReplyDelete
  7. Cakap kepada dia;



    "Jangan ambil kereta aku!" Kata ckLah sambil mendepangkan tangan depan xiiinam...





    hik...hik...hik..


    Errr...kira menyohor jugak ke ckLah ni?
    Ehehehe....

    ReplyDelete
  8. ahahaha!!!!!!!!

    tajuk ko kak mmg akan salu mhiburkan lara aku.ko dulu amek sastera eh kak?

    paking tempat lain, carik tempat lain, tipu la aku tak pernah mengalaminya kan..

    nasib kawan ko gitau ko, kalau idak?

    ReplyDelete
  9. pernh member ofs aku meraung2 turun bwh tgk kete dia xder. pastu mapley sblh tu ckp ade org dah angkut kete dia. rupa2nya mmg kete dia kene tarik pasl 3 bln tak bayo....

    ReplyDelete
  10. kawan ko kurang fokus la tu..

    meh aku ajar ilmu fokus..
    muehehehe...

    ko tau kan betapa fokusnya aku :P

    ReplyDelete
  11. salam...
    banyakkan minum jus kurma biar terang ingatan tu... hihihi tu ingat tak jalan nak balik.

    ReplyDelete
  12. nasib dia parking kat Taman Melati. Kalau parking depan rumah aku dah sah hilang kereta dia sbb aku suruh MPAJ tarik hehehe

    psst- lama ko tak parking depan rumah aku? Ko takut kena tarik jugak ke? Kalau tak nak kena tarik ko jumpa aku ambil sticker hehehe

    ReplyDelete
  13. Den, tang citer paking keta ni yg lomah...

    Den pun spesis mcm kawan ekau jugak..

    Memandangkan kami dari spesis yg sama, maka den tak nak kutuk dia...Den jarang tak kutuk org, tapi kali ni den tak naklah...den nak duduk diam2 bawah meja nih...

    ReplyDelete
  14. lilies,
    kira komen gak tu,kekeke

    prettyrain,
    sbb dah biasa paking situ

    OneZ,
    rumah sapa? rumah abang One ke?kakakaka

    Jah,
    bahaya wehhh

    iina,
    lenkali kena snap pic dpn paking tu utk keselamatan

    izman,
    betul.

    mugi,
    semua org gitu bila serabut.

    ckLah,
    menyohor sunat takpe,kakkakaka

    alis,
    kalo aku amik sastera dah lama aku jadi cam faisal tehrani,kekekekeke

    kakngah,
    ni lagi sadisss,kakakaka

    kts,
    aku tau betapa fokusnya ko tambah lagi kalo dlm gelap.kekekee

    lyn,
    kalo tak ingat jln balik bleh tipon kawan,kakakaka

    Yb,
    stiker bulanan ke tahunan? ke bleh apply jadi member seumur idup?kakakaka

    cikguoden,
    bila kalut lagu tu ler

    yan,
    dok diam2, jgn kuar selagi aku tak panggil okeh,hhehehe

    ReplyDelete
  15. hhahahaha...rugi je air mata koe


    tapi kak jie pun pernah

    parking kt KLIA pergi T'ganu pagi balik petang

    mendarat je..cari keter tak jumpa...sejam lebih..sedangkan flight KL-KT tu 40 menet je

    huwaaa...... dah lah bayar parking mahai.


    sebab tu skrg ni kalau parking kt basement tu kak jie siap catit B berapa no lot berapa..contoh B2, F3

    dah terkenalah

    ReplyDelete
  16. ceh!!!

    dlm gelap tu dikecualikan lah..
    aku takut skit...

    ReplyDelete
  17. Pernah aku panik giler sebab vitara aku hilang. Siap tipun suami macam orang hilang akal.
    Suami cakap 'hah? vitara? Kan abang bawak vitara gi opis"

    aku jawab ' hehe.. ye ke '
    Baru mata aku terpandang unser aku. Betul-betul depan bijik mata. Kuang..kuang..

    ReplyDelete
  18. keh3.. seb bek aku dlm library, kalo tak aku gelak guling2.. hehehe

    ReplyDelete
  19. Melayu mudah lupaaaa! Kih kih kih! Seb bek aku ingat nk pakai baju arini!

    ReplyDelete
  20. kalo kwn aku tu dh lama aku sekeh. hahahhahahhah

    ReplyDelete
  21. kakjie,
    saya siap pose dpn tiang paking tu,kekekekke

    kts,
    ko takut banyak bkn skit,hahahhaha

    kakpah,
    ni lagi dasat,kakkaka

    konpius,
    ko guling2 je, takyah gelak, bulehkn? :D

    DUN,
    kalo baju pun lupa pakai mmg tahap kronik dah tu.

    ReplyDelete
  22. julietchun
    kadang2 bila terlalu sibuk
    terlupa...
    dan jadilah kita spesis mcm kawan julietchun he he he

    ReplyDelete
  23. hahahaha... kim slm kat kawan tu.. ha ha.


    .

    ReplyDelete
  24. sakurasa,
    otak ke lain ler tu kan,hehhe

    tasik,
    kim buah lagi best,kekekeke

    ReplyDelete
  25. hahaha...

    hilang kabus nampaklah ia...

    issshhh mana nak nampak hujan turun pulak...

    sy pun prnh mcm tu...barang2 kat rmh aja

    letak tmpat lain cari tempat lain


    pas2 pok pek pok pek..

    ReplyDelete