Tuesday, February 22, 2011

S....didepannya sama

Kacang Shanghai tapi dibeli di Surabaya, Indonesia.

Agaknya diberi nama begitu sebab kacang ni putih macam orang Shanghai kot.

Rasanya sama dengan kacang botak. Yang kaler putih itu tepung, dalamnya kacang tanah.

Untuk mengelakkan kacang Shanghai berasa tidak enak, letakkannya dalam "Lemari Es".

Puas memikirkan apa itu lemari es, rupanya peti sejuk.

Tapiiiiiii, sedap ke kacang kalau masuk dalam peti sejuk? 

17 comments:

  1. ko ni makan macam2 ehhh..
    kalau aku jenis takut nk try..
    hehehe..

    ReplyDelete
  2. "Lemari Es" rasa nak golek2 gelak sorang kat opis ni...

    ReplyDelete
  3. Kacang tu nak feeling2 winter tu beb tu pslla kena buh dlm fridge :p

    ReplyDelete
  4. nak tau sedap ke tak, cuba aar letak dlm lemari es. ingat, lemari es. bukan lemari pi, atau lemari kiyu.

    :P

    ReplyDelete
  5. Tak ke nyilu nanti nak mengigitnya ?
    .
    .
    .

    Kita orang johor panggil gobok airbatu, ekekeke.....

    ReplyDelete
  6. sekali tengok teringat bedak sejuk yg bulat2 tuh hehehe ;)

    ReplyDelete
  7. hahaha..kita serupa tp tak sama..

    ReplyDelete
  8. hapa mendaalah gurih renyah tu...

    ReplyDelete
  9. kakngah,
    sila ajar anak2 panggil lemari es ye :D

    penyu,
    hahahha, sekali silap daaa

    ReplyDelete
  10. asleenda,
    aku pilih gak

    mrs.azmi,
    sungguh pelik di pendengaran kita :D

    ReplyDelete
  11. lilies,
    nama lagi kacang shanghai kannnns :D

    kaktie,
    gobok tu mcm almari lauk plak :D

    ReplyDelete
  12. yb,
    nak kenal ke? hahahaha

    iina,
    bedak sejuk nenek aku dulu camtu gak bulatnya :D

    ReplyDelete
  13. kts,
    kalo letak dlm lemari k.t.s pun buleh gakkan,hahahaha

    hamizah,
    berbeza kan :D

    dr.singa,
    sedap atau rangup kot la :D

    ReplyDelete
  14. gerenti sejuk dan tenang bila makan ...


    ;o)

    ReplyDelete