Kacang Shanghai tapi dibeli di Surabaya, Indonesia.
Agaknya diberi nama begitu sebab kacang ni putih macam orang Shanghai kot.
Rasanya sama dengan kacang botak. Yang kaler putih itu tepung, dalamnya kacang tanah.
Untuk mengelakkan kacang Shanghai berasa tidak enak, letakkannya dalam "Lemari Es".
Puas memikirkan apa itu lemari es, rupanya peti sejuk.
Tapiiiiiii, sedap ke kacang kalau masuk dalam peti sejuk?
xnak pggl esbok lg la..
ReplyDeleteingatkan Lemari kepunyaan Es
ReplyDeleteko ni makan macam2 ehhh..
ReplyDeletekalau aku jenis takut nk try..
hehehe..
"Lemari Es" rasa nak golek2 gelak sorang kat opis ni...
ReplyDeleteKacang tu nak feeling2 winter tu beb tu pslla kena buh dlm fridge :p
ReplyDeletenak tau sedap ke tak, cuba aar letak dlm lemari es. ingat, lemari es. bukan lemari pi, atau lemari kiyu.
ReplyDelete:P
Tak ke nyilu nanti nak mengigitnya ?
ReplyDelete.
.
.
Kita orang johor panggil gobok airbatu, ekekeke.....
siapa yg balik dari Surabaya ni?
ReplyDeletesekali tengok teringat bedak sejuk yg bulat2 tuh hehehe ;)
ReplyDeletehahaha..kita serupa tp tak sama..
ReplyDeletehapa mendaalah gurih renyah tu...
ReplyDeletekakngah,
ReplyDeletesila ajar anak2 panggil lemari es ye :D
penyu,
hahahha, sekali silap daaa
asleenda,
ReplyDeleteaku pilih gak
mrs.azmi,
sungguh pelik di pendengaran kita :D
lilies,
ReplyDeletenama lagi kacang shanghai kannnns :D
kaktie,
gobok tu mcm almari lauk plak :D
yb,
ReplyDeletenak kenal ke? hahahaha
iina,
bedak sejuk nenek aku dulu camtu gak bulatnya :D
kts,
ReplyDeletekalo letak dlm lemari k.t.s pun buleh gakkan,hahahaha
hamizah,
berbeza kan :D
dr.singa,
sedap atau rangup kot la :D
gerenti sejuk dan tenang bila makan ...
ReplyDelete;o)