Wednesday, January 13, 2010

Sangsi mulanya, tapi....

Dah 2 tahun ayah menderita sakit kaki jika berjalan jauh sehinggakan kekadang ayah solat sambil duduk kerana jika berdiri lama ayah akan tumbang. Baru2 ini Dr.Bhagwan yang merawat ayah telah memberitahu kami supaya membawa ayah ke pusat rawatan CHIROPRACTIC yang terletak di Bangunan Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah, Jalan Utara, PJ. Rawatan chiropractic ini untuk pesakit yang mengalami masalah tulang. Ada ramai remaja seawal usia 12tahun yang aku jumpa di sini mengalami masalah tulang belakang. Penyakit menyerang tak kira usia.

Prosedur pertama yang dijalankan ialah kaki ayah di scan oleh mesin ini untuk mengesan tulang yang mengalami masalah. Setelah itu baru dirujuk kepada doktor. Kita boleh memilih doktor yang kita mahu. Ada 4 orang doktor yang bertugas. Ayah memilih Dr.Yasser Motala dari Afrika kerana doktor ini satu-satunya doktor yang beragama Islam bertugas disini. Kalau aku harus pilih doktor dari Korea tuh, sangat hensem macam pelakon Winter Sonata,ehehehe.



Mesin2 rawatan yang ada di pusat chiropractic ini. Setelah menjalani 2-3 rawatan, alhamdulillah nampak perubahan pada ayah kini. Kamu boleh cuba rawatan ini jika ada mengalami masalah tulang, sama ada ingin membetulkan tulang yang patah atau orang yang lumpuh atau pernah diserang stroke. Jika ingin tahu lebih lanjut tentang CHIROPRACTIC sila google sendiri, kamu akan lebih faham dan percaya.
Minggu depan ayah kena datang lagi ke sini, harap2 doktor Korea tu ada bertugas. Hilanglah sikit mengantuk aku dok tunggu ayah,ehehehehe. Mana tau kot ayah ada rezeki nak berbesan ngan orang Korea.


21 comments:

  1. hehehe..yelah pastu bleh hanimun kt korea kan...waaa..best2...

    ReplyDelete
  2. kebetulan hrtu mak kwn aku kene mild stroke, aku dh suggest kt dia kaedah rwtn CHIROPRACTIC ni dgn ucan "ko gugel la sndr..."

    tq juliet. info yg amat2 la berguna sekali.

    ReplyDelete
  3. Aaaa...?

    Doktor dari Korea ?

    Winter Sonata ?

    Alamak ! Terus lupa nak komen apa tadi, ekekeke...........

    Err..... lain kali snap la foto dia.. kak tie dah kempunan nih!

    ReplyDelete
  4. patutlah ko rajin sangat nak pegi hantar ayah ko ke situ. Ooooo.....

    ReplyDelete
  5. CEH! rezki ayah ke rezki akak? kekeke!

    kena pandai kecek korea la kak macam nih... mari mulakan tutorial kita sama2..

    selamat pagi: 안녕하세요
    hello doktor: 안녕하세요 의사
    anda bujang: 단일?

    next visit sila snap2 pic dr tuh yer kakak sayang.. *twink2*

    ReplyDelete
  6. mana gambar dr korea tu? entah2 ensem aku lagi hehehe

    ReplyDelete
  7. nanti klu dah dpt org korea, jgn lupa nak balik malaysia tau..
    ha..ha..ha

    ReplyDelete
  8. korea utara atau korea selatan tu...kena ambik kira jugak tu. silap haribulan ken pegi perang pulak.

    ReplyDelete
  9. Aku rasa elok ko buat2 sakit kaki.. kalau sakit trus pun xpe.. mesti ko bahgia jek nak p sana hari2 kan kan kan.. bernas tak idea aku nie ahakss.. tak yah susah2 ko nak temankan ayah ko.. ko leh p sendiri ari2.. hehehe

    ReplyDelete
  10. aku sakit pinggang skrg...
    errr
    bleh aku cuba?

    ReplyDelete
  11. kem salam kat doktor yg enshem itewww ek..

    ReplyDelete
  12. Kah..kah...kah..

    kui...kui...kui...

    winter sonata la palk..

    ko ni..antar ayah ko ke...atau saje nk tengok si winter prata tu??

    ReplyDelete
  13. iskk iskk iskkk
    apa sebenarnya tujuan kamu ke pusat rawatan tu...temankan ayah ke atau nak temankan doktor korea tu

    p/s next visit please curi2 terjah ambik foto doktor tu...atas permintaan ramai nih

    ReplyDelete
  14. meh kita belajar cakap koreaa.aa... yee...

    ReplyDelete
  15. semoga ayah kamu akan beroleh kesihatan yang lebih baik. uish..apa nama tempat atau klinik tuh ?

    ReplyDelete
  16. Semoga ayahanda pulih semula....

    ReplyDelete
  17. bro pun ade penyakit tulang belkang nie.... sakit sgt tau huhu

    tue la... klu bro la kan.. bro pilih doktor perempuan yg single.. kot2 die leh check ape prob pinggang bro nie kan

    takut mati pucuk je

    BroFramestone Blog

    ReplyDelete
  18. Lama tak hapdet. Ko pergi dating dgn doktor korea tu ke? ngeee

    ReplyDelete
  19. asleenda,
    nak ikut sekalik ke?hahahaha

    kakngah,
    yg baik dikongsi bersama,tak gitu.

    kaktie,
    doktor tu terperap dlm biliknya kalo ada pesakit,susah juga.

    kakpah,
    cuci mata utk hilangkan ngantok,ehehehe

    alis,
    nak ckp korea yg berbelit susah nih, ckp tamil buleh?

    Yb,
    setelah kurenung dan kuingat balik ternyata doktor tu lagi hensem,hhahha

    shimi,
    tempat jatuh lagikan di kenang,:P

    One,
    menakutkan pulak nih

    iina,
    sakit kaki doktor pegang kaki, sakit hati best sikit, nanti doktor buleh pegang hatiku,aahahahha

    lilies,
    sakit pinggang sila baring ok :P

    ita,
    paham ke dia salam tuh apa? ehehe

    yan,
    dua-dua sekali

    kenari,
    abih ler pasni kena usung kamera gi spital,ahahaha

    izan,
    jaga2 lidah tu bila menyebut yer

    lelakiautumn,
    pusat rawatan chiropractic
    jalan utara,pj.

    tasek,
    org glemer gitu ler kan,ahahaha. abih la kalo yb baca.

    cklah,
    amin

    bro,
    mintak maaf kat situ takde doktor pompuan yer,hahahah

    Yb,
    dating ngan org keramat jek,kekekekke.

    ReplyDelete
  20. salam,
    sis

    kwan sy ade sakit belakang,
    kesian jgk tgk die, klu serius je..mst sy kene bawak die g klinik and amek enjection..hmm
    sy dah prasan alternatif ni..dan penah ke satu spa yg ade wat rawatan ni..malangnya bile smpai..spa itu utk ladies je..llk takleh..hmm..jd blh sy tawu akk bawa ayah akk tu kt klinik mane??? - plz reply asap..sy betul2 buntu

    ReplyDelete