Thursday, October 24, 2013

Dalam taman ada bunga


Semalam bawak kekanak pegi taman mainan dekat rumah.

Dan saya nampak dia duduk atas bangku batu.

Saya selalu juga  jumpa dia lepak kat taman ni tapi segan nak tegur.

Kalau ada pun masing-masing senyum dari jauh.

Tapi kan, semalam dia datang dekat saya.

" Ni bukan anak awak kan?".

Saya cepat-cepat angguk laju-laju.

'" Anak kakak?"

Saya angguk lagi, sempat senyum juga.

Dia senyum dan terus berlalu.

Hip Hip Hooray! Hip Hip Hooray!


20 comments:

  1. Replies
    1. lelaki la. lelaki la.

      baru thrill kan? hehehe

      Delete
    2. sebab kalau lelaki YB tak leh ajak Juliet gi dating kat Tesco lagi dah.


      hahahahaha

      Delete
    3. yb,
      hemsem sikit dari Yb,ahahahahahaha

      tata,
      apa kelas dating kat tesco,ahahahahah

      Delete
  2. Yes first lagi hari ni!

    Ini memang kena bagi hadiah ni ...... lalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. Juliet, kalau betul orang kat taman tu lelaki, kau bagi aje YB hadiah last. lepas tu YB tak leh sibuk nak hadiah lagi dah.


      hahahahaha (lagi!)

      Delete
    2. yb,
      nanti saya bagi kalau jumpa eh, ehehhehe

      tata,
      kalau pompuan yg tegur takdelah nak hepi sangat kanssss :D

      Delete
  3. brp kali dah dapat tempat pertama YB?
    Juliet, smlm ko mesti dok seru2 dia dlm hati supaya tegur ko kannnn?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takdelah seru, tapi usha2 jek, kikikiki

      Delete
  4. Ok jugak la tektik mengorat dia tu..haha

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. no tepon tu hanya utk org istimewa je :D

      Delete